Fietsmeetsystemen

Fietsmeetsystemen voor de sportfietser.

Fietsen wordt nog aangenamer wanneer je fiets bij je lichaam aansluit. 
Bij ons kunt u terecht voor een fietsafstelling op maat.

 

Dynamische afstelling.

Bij deze afstelling is het uitgangspunt om u zo neutraal mogelijk binnen uw bereik af te stellen op de fiets. 

Deze afstelling verbetert je houding om comfort, kracht en efficiëntie te verbeteren terwijl de kans op blessures sterk wordt verminderd.
Dit is niet alleen voor wedstrijd renners maar ook juist voor diegene die voor hun plezier een mooie toertocht willen rijden. Het is een persoonlijke afstelling van fiets en materiaal. 

Dit is een meting waarbij we kijken naar de mogelijkheden of juist de beperkingen die u als fietser heeft voor een juiste afstelling van uw fiets. We onderzoeken onder andere uw flexibiliteit van de onderrug en de hamstrings. Verder wordt er gekeken naar de stand van uw voeten, enkels en knieën. Ook onderzoeken we of er verschil is in beenlengte. Wanneer we dit hebben onderzocht wordt uw fiets op een trainer geplaatst. 

Op de fietstrainer gaat u een stukje fietsen en wordt de afstelling verfijnd doordat we de zadelhoogte tijdens het fietsen (dynamisch) controleren en zo nodig bijstellen.
We controleren de positie van uw schoenplaatjes, de zadelhoogte, de zadel terugstand (hoe ver u achter het midden van de trapas zit), en kijken of u ontspannen op de fiets zit.
Zelf ervaart u al direct hoe de afstelling aanvoelt.Verder beoordelen we de uitlijning van heup, knie en voet. Het kan voorkomen dat we een speciefieke inlegzool adviseren welke we ook leveren. 

Deze meting is tevens zeer geschikt voor diegene die tijdens het fietsen pijn en ongemakken voelen. Het kan zijn dat we tijdens het onderzoek constateren dat we u beter kunnen doorverwijzen naar een specialist. Hiervoor hebben we een samenwerking met Praktijk voor Fysiotherapie Born.

Deze meting duurt ongeveer 2 uur.

 

Voor deze specialistische metingen heeft Erik een opleiding gevolgd en met succes afgerond.

Vraag naar de mogelijkheden en de prijzen bij ons in de winkel.

Metingen kunnen alleen op afspraak. 

 

 

Snel naar